Egy új íz a kézműves sörök piacán

Újabb lépést tesznek Hajdúnánáson a vidék szabadságának megerősítéséért. Szebb időkben a vidék volt az önellátó életforma megtestesülése és fölöslegükből látták el a városokat élelemmel. Manapság a vidéki embernek is városi gyárakból hordják szét a mindennapi betevőt. A vidéki ember eredeti képességeinek visszaszerzését jelenti, ha képessé válik a megtermelt alapanyagok feldolgozására. A Hajdúnánáson nemrégiben létesült sörfőzde távlati célja a helyben termelt bioárpa sörré való transzformálása – tradicionális eljárásokkal (divatos kifejezéssel „kézműves” sörré). Jelenleg a technika rendelkezésre áll, az első főzések megtörténtek – reméljük a folyamat megállíthatatlan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.